2015. november 20., péntek

Ajándék e-book olvasó tok

Hogy háláljuk meg, ha a párunk meglep minket két Star Wars 7 mozijeggyel?
Első lépés: lopjuk el az e-book olvasóját.
Második lépés, vegyünk róla méretet, és két centit kihagyva vágjuk ki a szabásmintát. (A szabásminta akár a gazdasági alapismeretek jegyzetből is készülhet)
Tűzzük föl a szabásmintát a ruhaanyagra, és vágjunk két darabot.
Ruhaanyagnak furcsa, de nem teljesen indokolatlan választás lehet valamiféle bútorkárpit. Egyrészt, a színe strapabíró, tehát nem fog gyorsan elhasználódni akkor sem, ha sokat nyúzzák majd táskában könyvek között, és rendszeresen kiveszik-beteszik az olvasót. Másrészt, belül van egy vékony szivacsréteg, ami ezektől a hatásoktól védi az olvasót is. Harmadszor pedig, mert a kisebb (tehát bútorok bevonására már nem alkalmas) darabokhoz elég alacsony áron lehet hozzájutni.
Ha díszítést akarunk hozzáadni (most ezt a számlapos patchwork anyagból származó darabot), azt még azelőtt varrjuk rá az anyagra, hogy beszegnénk és összeillesztenénk. Mert egy szűk kis tartóhoz nem igazán férünk hozzá géppel ugye.
Ezután vékonyan szegjük be mindkét anyagdarab tetejét.
Illesszük össze a darabokat úgy, hogy a színük befelé nézzen. (Nem vagyok ugyan teljesen biztos benne, hogy a "szín" a hivatalos szakszó, de ugye a legtöbb anyagnak van egy olyan oldala, ami fényesebb és kívülre kell kerülnie, és van egy fakóbb, ami belülre. Kárpitanyagnál ez különösen fontos, de léteznek kétoldalú anyagok is, például a brokát vagy a muszlin.)
Már csak annyi dolgunk maradt, hogy kifordítsuk a tokot, beletegyük az olvasót (reménykedjünk, hogy jól vettünk méretet), odaadjuk a párunknak...
És fotózzuk a reakcióit




By:A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése